You are here

ČETVRTKOM U ZEMALJSKOM MUZEJU BiH: KONCERTI POD ČAMCEM

Datum događaja: 
19/10/2023

BOŠKO JOVIĆ

19. 10. 2023. godine u 20h

Cijenjeni posjetitelji, nakon uspješnog koncerta mostarskog ansambla Zerdelije, s ponosom najavljujemo još jedan Koncert pod čamcem, koji će se održati 19. 10. 2023. godine u 20h. Ovaj put ćemo imati zadovoljstvo uživati u zvucima gitare i neprikosnovenom umjetniku Bošku Joviću.

Karte po cijeni od 20,00 KM mogu se kupiti u Zemaljskom muzeju BiH, svakim radnim danom u periodu od 10 do 19h, počevši od četvrtka, 12. 10. 2023. godine. Broj ulaznica je ograničen!

Boško Jović

Osnovnu i Srednju muzičku školu završio je u Zenici, opšti i instrumentalni smjer (odsjek za gitaru) 1999. godine u klasi prof. Ljubinka Jovića. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji Sarajevo (odsjek za Etnomuzikologiju) 2004. godine. Diplomirao je na odsjeku za gitaru 2006. godine u klasi prof. Zorana Krajišnika. Magistrirao na odsjeku za gitaru u klasi prof. Alexandera Swetea 2010. godine. Pedagoškim radom (Srednja muzička škola Sarajevo) bavi se od 2000. godine. Njegovi učenici dobitnici su nagrada na takmičenjima u BiH, ali i takmičenjima u inostranstvu. Osim koncerata klasične muzike, često nastupa i sa umjetnicima iz World Music, Jazz i Pop scene. Posebno vrijedi istaknuti dugogodišnju saradnju sa divom Sevdaha Amirom Medunjanin, kao i saradnju sa članom čuvenog dvojca „2 Cellos“ Stjepanom Hauserom i lautistom Edinom Karamazovom. Od 1994. godine nastupa kao solista Kamernog simfonijskog orkestra Zenica, a više puta je svirao i kao solista Gudačkog orkestra „2007“  i Sarajevskom filharmonijom. Osim u Bosni i Hercegovini nastupao je i u: Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, UK, Srbiji, Turskoj, Italiji, Crnoj Gori, Belgiji, Sloveniji, Švedskoj, Holandiji, Švicarskoj, Danskoj, Indiji i Norveškoj.  Radi i kao studijski muzičar. Svirao je gitarske dionice u muzici iz filmova: "Twice Born" (režija: Sergio Castellito, glumci:  Penelope Cruz, Emile Hirsch and Mira Furlan)", i "Jasmina" (režija: Nedžad Begović, glumci: Zijah Sokolović, Nada Đurevska). Od 2013. godine promoter je Yamaha gitara.